Domov | Pogosta vprašanja in odgovori
Prijava na obveščanje

Če želite biti vedno na tekočem z ugodnimi aktualnimi ponudbami, vpišite svoj e-naslov:

 
Booking.com

Pogosta vprašanja in odgovori

Imate kakšno vprašanje?

Vse predloge in vprašanja, povezana s ponudbo na spletni strani ali z delovanjem spletne strani, lahko pošljete na elektronski naslov info@euroval.si ali oddate povpraševanje s klikom na povezavo Vprašajte nas.

Zakaj potovati z nami?

  • Ker tudi sami potujemo in vemo kakšna so pričakovanja, želje in zahteve gostov
  • Ker gradimo podjetje na kvalitetni ponudbi in storitvah
  • Ker želimo, da se potniki zadovoljni in polni novih lepih doživetij vračajo v našo agencijo
  • Ker Vas lahko popeljemo na vse konce sveta
  • Ker se vozijo potniki z našimi avtobusi udobno, varno in kar je bistveno s vso potrebno komoditeto do svojega cilja
  • Ker smo izkušen in zagnan team z željo, da našim strankam ponudimo največ

Kakšna so splošna določila?

Splošni pogoji in navodila so sestavni del pogodbe oz. prijavnice/voucherja oz. potovalnega dokumenta, ki jo skleneta Euroval turizem d.o.o. oz. pooblaščena agencija in potnik, ki se prijavlja za določen turistični aranžma; potovanje, izlet ali počitnice (v nadaljevanju program). Splošni pogoji veljajo le za turistične aranžmaje, ki jih organizira Euroval turizem d.o.o., razen v kolikor je izrecno navedeno, da veljajo tudi za prodajo aranžmajev drugih organizatorjev. V primeru, da je v posameznem programu glede katerekoli točke teh Splošnih pogojev in navodil drugače določeno, velja navedba oz. določilo, navedeno v programu. Priporočamo, da se pred podpisom pogodbe oz. prijavnice/voucherja seznanite z vsebino Splošnih pogojev.

Katere storitve so vštete v ceno?

Če ni v programu drugače določeno, so v ceni vštete prevozne, hotelske in gostinske storitve, navedene v programu potovanja, kot tudi organizacija.
Če ni v programu drugače določeno, veljajo cene posameznega programa na osebo, za nastanitev v dvoposteljni sobi.

Kdaj potekajo menjave v hotelih in apartmajih?

Praviloma se lahko na dan prihoda vselite v apartman ali v hotelsko sobo po 14. uri, na dan odhoda pa jo morate zapustiti do 10. ure. Vendar vam svetujemo, da pred odhodom v naši poslovalnici preverite kdaj lahko prevzamete željen apartma oz. hotelsko sobo.

Kakšni so plačilni pogoji?

1. PLAČILO Z GOTOVINO:

- ob prijavi akontacija v višini 30 % vrednosti aranžmaja

- 70 % zneska teden dni pred odhodom

 

2. PLAČILNE KARTICE:

- American Express na maksimalno 12 obrokov*

- Diners na maksimalno 12 obrokov*

* Minimalni znesek obroka: 50 €

 

Kdaj prejmem prijavnico oz. potovalne dokumente?

Prijavnico oz. potovalne dokumente dobite 5 dni pred odhodom na potovanje v poslovalnici EUROVAL.

V primeru, da boste svoj aranžma vplačali prej, dobite obvestilo po pošti na dom.

Za vse rezervacije, ki so narejene 14 dni ali manj pred odhodom, se dokumenti avtomatično prevzamejo na letališču.

Kaj pomeni dvig dokumentov na letališču?

Pomeni, da dvignete karte na okencu odgovornega organizatorja 2 uri pred odhodom letala. V tem primeru pošljemo na Vaš naslov potrdilo za dvig dokumentov na letališču. To velja predvsem za rezervacije z manj kot 14 dni do odhoda oz. last minute rezervacije.

Kaj storiti ob izgubi dokumentov?

Če potnik med programom izgubi dokumente ali so mu ukradeni, so pa nujno potrebni za nadaljevanje programa in/ali za vrnitev v domovino, si potnik na lastne stroške priskrbi nove, glede urejanja formalnosti pa se na nasvete lahko obrne na vodjo programa ali predstavnika EUROVAL turizem d.o.o.-ja.
V primeru, da mora potnik zaradi izgube ali kraje dokumentov prekiniti potovanje, ni upravičen do sorazmernega povračila vplačanega aranžmaja.

Ali so moji osebni podatki zavarovani?

Euroval turizem d.o.o. se obvezuje, da bo vaše osebne podatke uporabljala v skladu z veljavno zakonodajo in v skladu z izjavo o varovanju zasebnosti. Vse pridobljene podatke o potnikih varuje Euroval turizem d.o.o. v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da potnik s podpisom pogodbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbi. Če potnik tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi na potovanje.

Kako poteka internetna rezervacija?

Ko najdete ustrezno ponudbo, izpolnite obrazec za rezervacijo in na naveden e-mail naslov boste prejeli vse podrobnosti v zvezi z aranžmajem.

V kolikor je vse v skladu z vašimi željami in vam ponudba še vedno ustreza, je potrebno rezervacijo potrditi in izvršiti plačilo ter v čim krajšem času poslati potrdilo o plačilu na elektronski naslov: info@euroval.si ali na faks: 02/ 234 90 92.

Šele po prejemu akontacije postane rezervacija fiksna. Kakršnekoli spremembe od tega trenutka naprej so sicer možne, vendar se vsaka sprememba oz. stornacija rezervacije obračuna po splošnih pogojih organizatorja.

Kako rezerviram zavarovalni paket?

Takoj, ko izvedete rezervacijo, vam ponudimo možnost rezervacije različnih zavarovalnih paketov. Podrobnejše informacije najdete v rubriki 'Zavarovanja'.

Lahko rezervacijo odpovem ali spremenim?

Vašo rezervacijo lahko kadarkoli stornirate ali spremenite, vendar je to potrebno storiti pisno oz. osebno v naši turistični agenciji. Ker zaradi odpovedi ali spremembe vedno nastanejo stroški, vas prosimo, da se obrnete na našo telefonsko številko 02/ 234 90 90, kjer vam bomo z veseljem pojasnili podrobnosti in vam pomagali.

Kaj pomeni oznaka aranžmaja »ruleta«, »no name«?

Na veliko destinacijah je možno v izbranih terminih rezervirati aranžma omenjenega tipa po zelo ugodni ceni. Zagotavljamo vam, da boste nastanjeni v rezervirani kategoriji hotela, vendar pa točno lokacijo (kraj, oddaljenost od plaže idr.) izveste šele na licu mesta.

Koliko prtljage lahko vzamem na letalo?

Pri potovanju, ki traja do 28 dni, lahko brezplačno vzamete s seboj 20 kg prtljage. Pri daljšem bivanju nekatere letalske družbe dovoljuje prevoz do 30 kg prtljage. Za otroke do 2 let, ki nimajo svojega sedeža, nekatere letalske družbe prav tako dovoljujejo prevoz do 20 kg prtljage. Opozorilo: točna količina prtljage na osebo je navedena na vaših letalskih vozovnicah!