Domov |
O NAS
POTOVANJA
KRIŽARJENJA
HRVAŠKA
IRAN
WELLNESS
Prijava na obveščanje

Če želite biti vedno na tekočem z ugodnimi aktualnimi ponudbami, vpišite svoj e-naslov:

 
Booking.com

 
Baška Voda

Baška Voda

Baška Voda je sodobno turistično središče v severozahodnem delu Makarskega primorja pod gorskim hrbtom Biokova, okoli 10 km severozahodno od Makarske.
>>več
Baško Polje

Baško Polje

Baško Polje se nahaja 1km od Baške Vode ter 8km od Makarske.
>>več
Biograd na moru

Biograd na moru

Biograd na Moru je mesto, sedež občine, morsko pristanišče in letovišče v Severni Dalmaciji. Biograd je obalno mesto in pristanišče v Pašmanskem kanalu, 30 km jugovzhodno od Zadra. Zgrajen je delno na polotoku in delno na celini v katero se na severu zajeda zaliv Bošana na jugu pa zaliv Soline.
>>več
Hrvaška

Hrvaška

Republika Hrvaška je obmorska država na jugu srednje Evrope na Balkanskem polotoku in se razprostira od skrajnih vzhodnih robov Alp na severozahodu do Panonske nižine in bregov reke Donave na vzhodu, njen osrednji del pokriva Dinarski gorski masiv, južni del pa se končuje na obali Jadranskega morja.

Na zahodu meji na Slovenijo, na severu na Madžarsko, na vzhodu pa na Bosno in Hercegovino ter Srbijo in Črno goro.

Hrvaška je upravno razdeljena na 20 administrativnih enot, imenovanih županija.

 

Glavno mesto: Zagreb

Uradni jezik: hrvaščina

Valuta: hrvaška kuna

Klicna koda: 00385

>>več
Makarska riviera

Makarska riviera

Makarska riviera je najbolj znano turistično območje srednje Dalmacije. Pod planinskim masivom Biokovo ležijo znani turistični kraji Brela, Baška Voda, Makarska, Tučepi, Podgora, Gradac... Zanje so značilni večji in manjši zalivi z lepimi prodnatimi plažami in globokim čistim morjem ter s prijetno hladnimi borovimi gozdički, ki segajo prav do morja.
>>več
Orebič

Orebič

Orebić je naselje in občina na Hrvaškem, ki leži na jugozahodu polotoka Pelješac ob Pelješkem kanalu pod 961 m visokim hribom Sveti Ilija nasproti Korčule; je središče občine Orebić; le-ta pa spada pod Dubrovniško-neretvansko županijo.
>>več
Otok Hvar

Otok Hvar

Otok Hvar v srednjedalmatinski otoški skupini je najdaljši na Jadranu. Turizem na otoku Hvaru je najbolj razvit v naseljih Hvar in Jelsa, a ostala turistična središča so Milna, Stari Grad, Sućuraj, Sveta Nedjelja, Vrboska, Zavala. Ob vsej obali so strme brežine, v katere se zajedajo številni zalivi. Gozd sega skoraj povsod do obale. Otok ima izredno blago sredozemsko podnebje.
>>več
Otok Vir

Otok Vir

Vir (italijansko Puntatruda) je otok in istoimensko naselje v Severni Dalmaciji. Površina otoka je 22,07 km², dolžina obale meri 31,940 km. Otok leži zahodno od skrajnega južnega dela Paga v Dalmaciji. Vir je severozahodno nadaljevanje Privlačkega polotoka, od katerega ga deli ozka in plitva Privlačka plitvina. Plitvino so v času Avstro-Ogrske poglobili tako, da so skoznjo omogočili plovbo manjšim ladjam. Sedaj je otok s celino povezan z mostom zgrajenim na enajstih stebrih.
>>več
Šibenik

Šibenik

Šibenik je mesto in pristanišče v severni Dalmaciji, ki upravno spada pod Šibensko-kninske županije in se nahaja nedaleč od izliva reke Krke v šibeniški zaliv.

 

 

 

>>več
Trogir

Trogir

Trogir je eno najstarejših naselij na dalmatinski obali. Tu najdemo niz dobro ohranjenih palač in cerkva, ki so pravi biser arhitekture. Najbolj znana je trogirska katedrala Sv. Lovra iz 13. stoletja, s prekrasnim portalom mojstra Radovana.  Skratka, Trogir je mesto, katerega si rad ogleda vsak turist.

>>več