Domov |
O NAS
POTOVANJA
KRIŽARJENJA
HRVAŠKA
IRAN
WELLNESS
Prijava na obveščanje

Če želite biti vedno na tekočem z ugodnimi aktualnimi ponudbami, vpišite svoj e-naslov:

 
Booking.com

 
Barbariga

Barbariga

Naselje Barbariga se razteza med Pulo in Rovinjem, v neposredni bližini nacionalnega parka Brioni. Naselje obdajajo številni oljčni nasadi in še nedotaknjena narava, znano pa je tudi kot bogato arheološko območje.

>>več
Červar Porat

Červar Porat

Červar-Porat je turistično naselje, ki leži severno od mesta Poreč v hrvaški Istri in spada pod Istrsko županijo.

Je sodobno, urbanizirano turistično naselje okrog naravne luke ob zahodni istrski obali, zgrajeno je bilo v 70. letih 20. stoletja, v zalivu Luka Červar, za okoli 7000 prebivalcev.

>>več
Hrvaška

Hrvaška

Republika Hrvaška je obmorska država na jugu srednje Evrope na Balkanskem polotoku in se razprostira od skrajnih vzhodnih robov Alp na severozahodu do Panonske nižine in bregov reke Donave na vzhodu, njen osrednji del pokriva Dinarski gorski masiv, južni del pa se končuje na obali Jadranskega morja.

Na zahodu meji na Slovenijo, na severu na Madžarsko, na vzhodu pa na Bosno in Hercegovino ter Srbijo in Črno goro.

Hrvaška je upravno razdeljena na 20 administrativnih enot, imenovanih županija.

 

Glavno mesto: Zagreb

Uradni jezik: hrvaščina

Valuta: hrvaška kuna

Klicna koda: 00385

>>več
Ičiči

Ičiči

Kraj Ičiči je slikovito mesto, 5 km od Opatije.
>>več
Novigrad

Novigrad

Novigrad je majhno mesto na severozahodu Istre, ki izvira še iz rimskih časov. Stari del mesta je obkrožen z obzidjem, ravno tako kot njegov novejši del. Mesto leži na manjšem polotoku, na severni strani vhoda v širok zaliv Mirne na ustju reke Mirne, ki je ena od treh istrskih rek.
>>več
Opatija

Opatija

Opatija je mesto in popularno letovišče na obali Jadranskega morja.
>>več
Poreč

Poreč

Poreč (italijansko Parenzo, latinsko Parens ali Parentium) je turistično mesto in pristanišče na zahodni obali Istre v Istrski županiji. Poreč ima blago sredozemsko podnebje in je zaradi velikega števila plaž, slikovitosti mesta in bližnje okolice, kulturnozgodovinskih spomenikov, turističnih naselij in kampov eno izmed največjih istrskih turističnih središč ob vzhodni obali jadranskega morja.
>>več
Pula

Pula

Pulo poleg naravnih lepot krasijo tudi številni kulturni in zgodovinski spomeniki. Pula vsako poletje zaživi ob živahnem dogajanju, glasbenih festivalih in koncertih. Znameniti amfiteater je gostil že vrsto svetovno znanih glasbenikov. Že v časih Avstro-Ogrske je Pula pridobila sloves turističnega središča, predvsem njena okolica. Je odlično izhodišče za obisk Brionov.
>>več
Rabac

Rabac

Rabac je majhno mesto, ki se nahaja v lepem zalivu na vzhodni obali Istre. Leži pred Velim vratima, glavnim vhodom v reški zaliv, nasproti otoka Cresa in ob vznožju Labina. Gospodarstvo temelji na ribištvu in turizmu.
>>več
Savudrija

Savudrija

Savudrija leži na na skrajnem severozahodnem delu istrske obale na istoimenskem rtu, ki je obenem tudi najzahodnejša točka Balkanskega polotoka.

>>več