Domov | Evropa
O NAS
POTOVANJA
KRIŽARJENJA
HRVAŠKA
IRAN
WELLNESS
Prijava na obveščanje

Če želite biti vedno na tekočem z ugodnimi aktualnimi ponudbami, vpišite svoj e-naslov:

 
Booking.com

Evropa

SICILJA Z AVTOBUSOM (P)

  • Termini odhodov: 30.4.2019
  • Kraji odhoda: Celje, Ljubljana, Sežana
  • Trajanje: 7 dni
  • Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestnine in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, povratna plovba Neapelj- -Palermo-Neapelj z nočitvijo v štiriposteljnih TWC kabinah, tri polpenzione in nastanitev v hotelu 3*, stroške spremstva in organizacije potovanja.
  • Doplačila: MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba: 75 €, degustacija siciljanskih dobrot 15 €, izlet na Eolske otoke (Lipari in Vulcano) 85€, izlet na Etno prib. 64 € (vzpon z gondolo ali jeepi). Izleti bodo izvedeni ob min. 15 prijavljenih potnikih, MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 40 €; turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč. MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba: 75 €, degustacija siciljanskih dobrot 15 €, izlet na Eolske otoke (Lipari in Vulcano) 85€, izlet na Etno prib. 64 € (vzpon z gondolo ali jeepi). Izleti bodo izvedeni ob min. 15 prijavljenih potnikih. MOŽNA DOPLAČILA na poti: Pompeji - arheološko nahajališče 15 €, Taormina - grško gledališče 10 €, Agrigento - dolina Templjev: 10 €, vstopnina v Palazzo Reale v Caserti 12 €, morebitne dodatne vstopnine. Navedba cen je informativne narave, saj se le te tekom leta spremenijo.
  • Cena že od: 479,00€
OPIS
CENA

1. DAN SLOVENIJA - ITALIJA
Nočna vožnja
Odhod avtobusa v večernih urah. Nočna vožnja proti jugu Italije.

 

2. DAN NEAPELJ - POMPEJI - VKRCANJE NA LADJO
Nočna plovba
Jutranji prihod v temperamentni Neapelj. Sprehod skozi male ulice srednjeveškega dela mesta, ki tvori srce mesta in ogled mestnih znamenitosti: galerija Umberto I., trg Plebiscito, Castel Nuvo, gledališče San Carlo … Prosto za pokušino prave neapeljske pizze, samostojne oglede ali nakupe. Popoldan vožnja do Pompejev in ogled izkopanin starega rimskega mesta, ki so ga prekritega zaradi bruhanja lave z bližnjega Vezuva, po naključju odkrili leta 1748. Nekaj prostega časa in nato vkrcanje na ladjo, nastanitev v štiriposteljnih notranjih kabinah in nočna plovba proti Siciliji.

 

3. DAN PALERMO - CATANIJSKA RIVIJERA
Zajtrk, večerja
V jutranjih urah pristanek v Palermu. Izkrcanje z ladje in ogled Palerma, prestolnice Sicilije: Palatinska kapela, fontana Pretoria, stolnica s slovitimi vladarskimi grobovi ... Nekaj prostega časa za obisk živahne tržnice, sprehod po mestnem središču, mimo številnih fontan in parkov ali obisk katerega od muzejev, galerij. Vožnja na Catanijsko riviero. Nastanitev v enem izmed letoviških centrov. Večerja in nočitev.

 

4. DAN CATANIJSKA RIVIERA – PO ŽELJI VZPON NA ETNO
Zajtrk, večerja
Po zajtrku prost dan za morske radosti in počitnice v letovišču. Po želji in za doplačilo pa bomo organizirali izlet na Etno in v Taormino. Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjanje vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov okoli vulkana. Nadaljevanje v Taormino, bisera vzhodne obale. Ogled grškega teatra in starega mestnega jedra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v eni izmed številnih gostilnic ali barov. Vrnitev v hotel.

 

5. DAN CATANIJSKA OBALA – PO ŽELJI IZLET NA EOLSKE OTOKE
Zajtrk, večerja
Po zajtrku prost dan ali po želji in za doplačilo enodnevni izlet na Eolske otoke. Z avtobusom se boste odpeljali do Milazza, kjer se boste odpravili na celodnevni potep z ladjo na otok Lipari in Vulcano. Pravo doživetje bo odkrivanje skritih kotičkov, manjših zalivov in plaž ter nepozabna terapija z zdavilnim žveplenim blatom ... Vrnitev na celino in vožnja na catanijsko riviero. Večerja in nočitev.

 

6. DAN CATANIJSKA RIVIERA - SIRACUSA/ORTIGIA – PALERMO
zajtrk,degustacija siciljanskih dobrot, nočna vožnja
Izlet v Siracuso, staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: grško gledališče, Apolonovo svetišče, rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevem ušesom, Arethusin vodnjak, stolnica … Ko se bomo poslovili od mesta, kjer so snemali znani italijanski film Malena, pa nas čaka še okušanje dobrot Sicilije na turistični kmetiji. Po okušanju Sicilije z vsemi čutili, se bomo od tega lepega otoka poslovili, se vkrcali na trajekt. Nočna vožnja do Neaplja.

 

7. DAN NEAPELJ-CASERTA-SLOVENIJA
Zajtrk
V jutranjih urah bomo prispeli v Neapelj in potem nadaljevali vožnjo z avtobusom do Caserte, kjer si bomo pogledali Kraljevo palačo Burbonov. Palačo v baročnem stilu, ki je bila zgrajena po vzoru Versillesa obkroža velik, lepo urejen park, v palači pa je bila poleg številnih soban tudi knjižnica in gledališče. V popoldanskih urah sledi vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah.