Domov | Svet
O NAS
POTOVANJA
KRIŽARJENJA
HRVAŠKA
IRAN
WELLNESS
Prijava na obveščanje

Če želite biti vedno na tekočem z ugodnimi aktualnimi ponudbami, vpišite svoj e-naslov:

 
Booking.com

Svet

KITAJSKA PRAVLJICA (P)

  • Termini odhodov: 16.3. 2019, 27..4., 29.6. 2019
  • Kraji odhoda: Letališče Jožeta Pučnika
  • Trajanje: 10 dni
  • Cena vključuje: Letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - evropsko letališče - Peking in Shanghai - Ljubljana/ bližnje letališče, letališke in varnostne pristojbine, prevoze z vlakom in nastanitvijo v štiri - posteljnih spalnikih Peking - Xian - Shanghai, šest polpenzionov in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*, eno kosilo, (kosila ali večerje v lokalnih restavracijah), vse avtobusne prevoze po programu, vse oglede vključno z vstopninami, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, vodenje in organizacijo potovanja
  • Doplačila: za manjšo skupino od 15 do 24 potnikov: 270 € MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 360 €, kitajski vizum 75 € (skupinski), dvoposteljna kabina na vlaku Peking - Xian - Shanghai 150 €/ os. (obe vožnji), povratni transfer v primeru odhoda iz bližnjih letališč 30-58 €/os. predstava kung fuja 45 €, Opera v Pekingu 45 €, akrobati v Shanghaju 45 €, večerno križarjenje po reki Huangpu 40 €, celodnevni izlet v Hangzhou 115 €, napitnine 50 € (tudi otroci). Doplačilo za 15-24 potnikov 90 €, 8-15 potnikov 140 €.
  • Cena že od: 1.890,00€
OPIS
CENA
1. DAN LJUBLJANA - BLIŽNJE LETALIŠČE – PEKING polet in pristanek

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali bližnjem letališču, polet proti Pekingu.

 

2. DAN PEKING zajtrk, večerja, nočitev

Po pristanku bo sledil prevoz v osrčje mesta. Najprej bomo obiskali prvi simbol mesta - trg Tiananmen, ki ga obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzoleja nekdanjega voditelja Maa Zedonga in spomenik ljudskim herojem. Iz tega predela je več kot 500 let vladalo 24 cesarjev dinastij Ming in Qing. Sledil bo ogled »Prepovedanega mesta« oziroma cesarske palače. Kompleks 9999 sob in soban je en največjih in najlepše ohranjenih v svetu. Vmes bo prosto za kosilo, potem pa se bomo zapeljali še mimo Olimpijskega kompleksa iz leta 2008. Pozno popoldne nastanitev v hotelu in večerja v lokalni restavraciji.

 

3. DAN PEKING - VELIKI KITAJSKI ZID - PEKING zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Po zajtrku bo sledil izlet na Veliki kitajski zid. Vožnja na področje, kjer se na 6000 kilometrih razprostira veliki kitajski zid, ki so ga skozi stoletja za obrambo pred tujimi vpadi zgradile številne kitajske dinastije. Po prevzemu oblasti s strani komunistične partije, so bili nekateri deli obnovljeni, med drugim tudi najbolj popularen del Badaling. Po kosilu se bomo podali še do Poletne palače, kjer so imeli kitajski cesarji svoje letne rezidence v razkošnem okolju parkov, jezer in otočkov in templjev. Za zaključek dneva pa se bomo ustavili še v centru sladkovodnih bisernic, kjer se bomo seznanili z dolgoletno tradicijo gojenja školjk in izdelovanja bisernega nakita. Večerja v lokalni restavraciji. Po večerji in po želji obisk predstave tradicionalne kitajske predstave kung fu ali slovite pekinške opere.

 

4. DAN PEKING zajtrk, večerja, nočitev

Obiskali bomo Nebeški tempelj, edino točko zunaj Cesarske palače, katero je moral cesar obiskati vsaj enkrat letno - ob praznovanju novega leta, imenovanega tudi »Spring Festival«. Tempelj obsega številne zelene površine in obredne komplekse (Okrogli oltar, Zid odmevov, Molitvena dvorana...). Ogledali si bomo okrogli oltar, kamen trojnega odmeva, zid odmeva, molitveno dvorano in druge zanimivosti. Nadaljevali bomo do templja Lama, ki slovi kot najlepši budistič- ni tempelj na Kitajskem. V popoldanskem času bomo obiskali še center tradicionalne kitajske medicine in čajnico, kjer si bomo lahko kupili tradicionalne čaje tudi za domov. Večerja v lokalni restavraciji in nato nočna vožnja z vlakom na relaciji Peking - Xian (nastanitev v štiriposteljnih kabinah).

 

5. DAN XIAN zajtrk, večerja, nočitev

Prihod v Xian, prevoz do hotela in zajtrk. Sledil bo ogled Xiana, ene od šestih zgodovinskih prestolnic Kitajske iz časov dinastije Ming. Ogledali si bomo eno redkih stavb, ki je nastala že v času dinastije Tang, pagodo divje gosi. Prvič so jo zgradili leta 652 zato, da bi vanjo shranili 650 budističnih spisov, ki so jih prinesli iz Indije. Sledil bo še sprehod po mestnem obzidju, nato pa pozno kosilo. Ogledali si bomo še arabsko četrt, zgrajeno v arabskem slogu, ki prikazuje čudovito zlitje islamske in kitajske arhitekture. Zvečer bo v hotelu čas, da se prepustite kitajski masaži.

 

6. DAN XIAN - GLINENA ARMADA zajtrk, večerja, nočitev

Odpeljali se bomo do približno 30 km oddaljenega Litonga, kjer stoji muzej glinenih vojakov. (kitajskega cesarja Qui Shi Huang- dija). Leta 1974 so kmetje kopali studenec in na globini okoli 7m našli eno najbolj fascinantnih arheoloških najdišč na svetu. 6000 glinenih vojakov, naravne velikosti, je dal cesar Čin Shi Huang- di postaviti, da bi ga po njegovi smrti čuvali v onstranstvu. Bil je namreč prvi cesar - združitelj Kitajske, s katerim se v 3. st. pr. n. št. začenja dolga zgodovina kitajskega cesarstva, ki se je končala leta 1912. Po ogledu se bomo vrnili v Xian na kosilo, nato pa sledi prevoz do železniške postaje in potovanje z vlakom, z nastanitvijo v štiri posteljnih kabinah, proti Shanghaju.

 

7. DAN SHANGHAI zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj prihod v Shanghai, ki velja za eno najhitreje razvijajočih se mest Azije. Shanghai je s 25 milijoni prebivalcev največje kitajsko mesto in finančno središče. Leži na severnem bregu reke Huang Pu Jiang, kjer se nahaja največje svetovno pristanišče. Vožnja z avtobusom do hotela in zajtrk, nato pa se bomo zapeljali skozi moderne četrti mesta, vse do starega mestnega jedra, kjer se nahaja čudovito ohranjen kitajski vrt Yu, urejen že davnega leta 1559, v času dinastije Ming. Prav tako se bomo ustavili v najznamenitejši kitajski čajnici Hu Xin Ting, do katere vodi most z devetimi zavoji. Po kitajskem verovanju se zli duhovi gibljejo samo naravnost in tako ne morejo dospeti do čajnice. Vožnja do finančno - poslovnega centra, imenovanega Bund, ki se razteza ob bregu reke, od tod pa pogled na čudovit preplet najlepših stolpnic sveta v prestižni četrti Pudong. Možnost križarjenja po reki Huangpo, od koder je lep pogled na pristaniški del mesta in najnovejšo prestižno četrt Pudong. Večerja in nočitev.

 

8. DAN SHANGHAI - SUZHOU zajtrk, večerja, nočitev

Sledi izlet v mesto Suzhou, ki mu pravijo tudi „Kitajske Benetke“. Prihod v Suzhou mesto trgovcev, obrtnikov ter umetnikov, ki je posebej poznano po številnih klasičnih kitajskih vrtovih, pagodah, templjih, mostovih, ... Posebno pozornost boste namenili ogledu procesa izdelave dragocene lahkotne in nežne kitajske svile, seveda boste imeli le - to možnost tudi kupiti. Vrnitev v Shanghai.

 

9. DAN SHANGHAI - ALI PO ŽELJI HANGZHOU zajtrk, večerja, nočitev

Prost dan za nakupe ali dodatne oglede po želji. Predlagamo izlet v Hangzhou (doplačilo), mesto, ki ga je že v 13. stoletju Marco Polo opisal kot eno najlepših mest na svetu. Idilično podobo mu daje predvsem Zahodno jezero, ki ga obkrožajo številni griči in vrtovi, obala pa je polna templjev in paviljonov. Ogledali si boste budistični tempelj Lingyin iz dinastije Qing, nedaleč stran še „Prileteli hrib«, ki je povezan z nenavadno legendo in budistične votline, ki ležijo ob vznožju hriba. Popoldne se bomo z ladjico popeljali po Zahodnem jezeru in si med drugim ogledali tudi otok Gore Samote. Po pristanku se bomo povzpeli na Pagodo šestih harmonij, ki so jo zgradili zato, da bi mesto simbolično ščitila pred grozečimi poplavami reke Qiantang. Pozno popoldne se bomo z avtobusom vrnili v Shanghai.

 

10. DAN EVROPA - LJUBLJANA zajtrk

Po zajtrku prevoz na letališče in let proti Evropi. Po pristanku na enem izmed letališč nadaljevanje leta v Ljubljano/bližnje letališče, kamor boste prispeli v večernih urah.