Domov | Evropa
O NAS
MEDITERAN
POTOVANJA
KRIŽARJENJA
HRVAŠKA
MOBILNE HIŠICE
LAST MINUTE
WELLNESS
Prijava na obveščanje

Če želite biti vedno na tekočem z ugodnimi aktualnimi ponudbami, vpišite svoj e-naslov:

 
Booking.com

Evropa

NA POTEP PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH (P)

  • Termini odhodov: 24.7.
  • Kraji odhoda: Letališče Jožeta Pučnika
  • Trajanje: 6 dni
  • Cena vključuje: letalske prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze, dve nočitvi z zajtrkom in en polpenzion v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladjah Stockholm - Helsinki - Stockholm in Oslo - Kopenhagen, dve nočitvi z zajtrkom v hotelih 3/4*, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja..
  • Doplačila: za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 50 €. MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 - posteljno kabino na ladjah) 100 €, enoposteljna kabina in soba 395 €, 4x večerja (1x že vključena) 159 €. MOŽNA DOPLAČILA na poti: Skansen 18 €, Vasa 14 €, Nordijski muzej 11 €, muzej Fram 14 €, Vikingški muzej 11 €, Kon - Tiki 12 €, izlet z ladjico 12 €. DOPLAČILA ZA DRUGE TIPE KABIN (vse cene so na osebo): dvoposteljna notranja 98 €,troposteljna notranja 55 €, štiriposteljna zunanja 36 €, triposteljna zunanja 103 €, dvoposteljna zunanja 205 €.
  • Cena že od: 989,00€
OPIS
CENA
1. dan SLOVENIJA - STOCKHOLM Nočna plovba

Z letališča JP Ljubljana bomo v jutranjih urah preko enega od vmesnih letališč poleteli proti Stockholmu Po pristanku se bomo podali na ogled glavnih mestnih znamenitosti in se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali bomo menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Popoldne se bomo vkrcali v kabine na ladjo in odpluli proti Helsinkom. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami, večerno zabavo z glasbo in trgovinami.

 

2. dan HELSINKI Zajtrk, nočna plovba

V dopoldanskih urah prihod v finsko prestolnico in avtobusni ogled mestnih znamenitosti kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Prosto za potep po mestnih ulicah ali obisk živahne tržnice v pristanišču. Popoldne vkrcanje na ladjo (iste kabine) in nočna plovba proti Stockholmu.

 

3. dan STOCKHOLM Zajtrk, nočitev

Po dopoldanskem pristanku cel dan za raziskovanje Stockholma. Predlagamo obisk polotoka Djurgarden, kjer se nahajajo nekateri najbolj znani skandinavski muzeji: muzej na prostem Skansen, Vasa z edino ohranjeno švedsko vojno ladjo iz 17. stoletja in Nordijski muzej. Ob doplačilu se lahko odpravite na enega izmed izletov z ladjico po stockholmskih kanalih. Nastanitev v hotelu.

 

4. dan ÖREBRO - KARLSTAD - OSLO Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja proti mestu Örebro, ki je bilo v zgodovini Švedske prizorišče številnih pomembnih in prelomnih trenutkov. Mesto se ponaša s čudovitim gradom, zaznamujejo pa ga tudi zanimivo oblikovan vodni stolp, lepo urejeno staro mestno središče in številni parki. Po kratkem ogledu starega dela mesta nadaljevanje vožnje do mesta Karlstad, ki leži ob obali največjega švedskega jezera Vänern. Kratek postanek in ogled središča. Sledi vožnja po čudoviti naravi, prepredeni z jezeri in prostranimi gozdovi proti Norveški in njeni prestolnici, Oslu, kjer bomo prenočili.

 

5. dan OSLO - KOPENHAGEN Zajtrk, večerja, nočna plovba

Dopoldne se bomo odpravili na ogled mestnih znamenitosti, kot so mestni center s kraljevo palačo, Vigelandov park, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, in mestna hiša, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Podali se bomo tudi do znamenite skakalnice Holmenkollen in ob doplačilu obiskali katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon - Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne vkrcanje na ladjo, večerja, nato pa nočna plovba proti Kopenhagnu

 

6. dan KOPENHAGEN - SLOVENIJA Zajtrk

Dopoldne ogled mestnih znamenitosti: palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta - kip Male morske deklice, fontana Gefion, ki je največji mestni spomenik in hkrati vodnjak želja, sprehodili pa se bomo tudi po eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic do starega pristanišča Nyhavn. Zvečer prevoz na letališče in polet proti Sloveniji.